Recept

Jehněčí bujón s orientálním kořením

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28529
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Jehněčí masový vývar
2 ks Bobkový list
60 g Celer - nať
3 stroužek Česnek
3 ks Cibule
750 g Jehněčí krkovice
200 g Kosti hovězí morkové
200 g Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
200 g Pórek
0,5 polévková lžíce Sůl
2 dl Víno bílé
1,5 l Voda pitná
Jehněčí bujón s orientálním kořením
1 kávová lžička Hořčičné semínko
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 polévková lžíce Libeček
1 polévková lžíce Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 090kJ
5% Sacharidy 17 g
80% Tuky 60 g
14% Sodík 271 mg
47% Bílkoviny 26 g

Jehněčí bujón s orientálním kořením postup přípravy receptu:

1

Libeček a petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Přivedeme k varu jehněčí čistý masový vývar, ochutíme ho mletým koriandrem, římským kmínem a hořčičným semínkem. Přidáme krájený libeček s petrželkou, pomalu vaříme 5 minut.

3

Horký jehněčí bujón nalijeme do misek a podáváme.

4

Jehněčí masový vývar:

5

Omyté hovězí morkové kosti a jehněčí krkovičku dáme do většího hrnce a zalijeme vodou. Necháme vařit, když přijde k varu, teplotu zmírníme. Po 3 - 5 minutách maso vyjmeme, vodu slijeme a dáme znovu vařit s 1,5 litrem čisté vody. Přidáme očištěné a omyté cibule, kterým necháme slupku, jen je překrojíme napůl. Do vývaru přidáme 3 oloupané stroužky česneku, celý svazek petrželové a celerové natě, bobkový list, nové a černé koření. Až se začne voda vařit, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou, necháme jen mírně probublávat. Tímto způsobem zůstane vývar čistý.

6

Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s květákem. Pórek pokrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky. V pánvi na rozpuštěném másle pórek zpěníme. Během vaření přilijeme 2 dl bílého vína. Po hodině vaření přidáme do vývaru květák s pórkem a zeleninu vaříme ještě 30 - 45 minut. Až bude maso měkké, vyjmeme ho z vývaru.

7

Přecedíme do druhého hrnce, ochutíme solí, pepřem a můžeme podávat s nakrájenými plátky masa.

Poznámka

Servírujeme teplé. Čas vaření je uveden včetně přípravy vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept