Recept

Jehněčí vývar s Armaňakem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28530

Ingredience

Jehněčí masový vývar
2 ks Bobkový list
60 g Celer - nať
3 ks Cibule
750 g Jehněčí krkovice
200 g Kosti hovězí morkové
200 g Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
200 g Pórek
0,5 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná
2 dl Víno bílé
3 stroužek Česnek
Jehněčí vývar s Armaňakem
200 g Jehněčí krkovice
5 dl Koňak Armaňak
2 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 g Sýr Eidam cihla 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,588 kcal
Kilojoule 6 645kJ
7% Sacharidy 25 g
141% Tuky 106 g
22% Sodík 435 mg
99% Bílkoviny 56 g

Jehněčí vývar s Armaňakem postup přípravy receptu:

1

200 g jehněčí krkovičky pokrájíme na nudličky a prudce je dozlatova orestujeme v pánvi na sezamovém oleji.

2

V hrnci si přivedeme k varu 1 litr jehněčího čistého vývaru, orestované maso vložíme do vývaru, přidáme 0,5 dl Armaňaku a pomalu vaříme přibližně 35-40 minut.

3

Mezitím si nastrouháme nahrubo tvrdý sýr, omyjeme petrželku kudrnku a drobně ji nakrájíme. Vývar během vaření dochutíme solí a pepřem.

4

Nastrouhaný sýr s petrželkou rozdělíme do misek, každou porci zalijeme horkým vývarem s masem a podáváme.

5

Jehněčí masový vývar [28495]:

6

Omyté hovězí morkové kosti a jehněčí krkovičku dáme do většího hrnce a zalijeme vodou. Maso dáme vařit a když přijde k varu, teplotu zmírníme. Po 3-5 minutách maso vyjmeme, vodu slijeme a dáme ho znovu vařit s 1.5 litrem čisté vody. Přidáme očištěné omyté cibule, kterým necháme slupku a překrojíme je napůl. Ještě do vývaru přidáme 3 oloupané stroužky česneku, celý svazek petrželové a celerové natě, bobkový list, nové a černé koření. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme jen mírně probublávat. Tímto způsobem zůstane vývar čistý.

7

Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s květákem. Pórek pokrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky.

8

V pánvi na rozpuštěném másle pórek zpěníme.

9

Během vaření do vývaru přilijeme 2 dl bílého vína. Po 1 hodině vaření přidáme do vývaru květák s pórkem a zeleninu vaříme ještě 30-45 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru.

10

Vývar přecedíme do druhého hrnce, ochutíme solí, pepřem a můžeme ho podávat s nakrájenými plátky masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept