Recept

Křehké bramborové tyčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 28532

Ingredience

150 g Brambory
10 g Kmín drcený
5 g Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Sádlo škvařené
6 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 467kJ
12% Sacharidy 44 g
55% Tuky 41 g
32% Sodík 641 mg
18% Bílkoviny 10 g

Křehké bramborové tyčky postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory uvaříme a ještě horké dokonale rozmačkáme šťouchadlem. Na válu smícháme sádlo, mouku, sůl, prášek do pečiva, vejce a brambory. Uhněteme do hladkého těsta, které rozválíme a z placky rádlem nařežeme velmi úzké obdélníčky, které vyrovnáme na plech, potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Možno použít jako přílohu k sýrům nebo jen jako pochutinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept