Indická zeleninová pánev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická zeleninová pánev
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 28539 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Garam masala |
70 g | Mandle |
1 ks | Mrkev kořen |
8 ks | Okra - Ibišek jedlý |
4 kávová lžička | Olej mandlový hořký |
1 ks | Rajčata |
300 g | Sýr sójový - Tofu |
0,1 l | Vývar zeleninový |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 224,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Okra - Ibišek jedlý, Olej mandlový hořký, Rajčata, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Mrkev kořen, Sýr sójový - Tofu, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indická zeleninová pánev postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme mrkev a nakrájíme na malé kostky. Lusky ibišku (Okry) zbavené konců nakrájíme na malé kousky. Rajče rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostky. Rozehřejeme 2 lžičky mandlového (kukuřičného) oleje na velké teflonové pánvi. Přidáme kostky mrkve a vaříme s 50 ml vývaru 3-4 minuty. Přidáme lusky, rajče, nastrouhaný zázvor a zbývající zeleninový vývar. Směs okořeníme garam masalou. Za občasného míchání vaříme zeleninu až do změknutí lusků asi 4-6 minut. Mezitím osušíme tofu a nakrájíme ho na 3 cm velké kostky. Na jiné pánvi rozehřejeme 2 lžičky oleje, přidáme tofu a při střední teplotě opečeme do zlatohněda. Přidáme nasekané mandle a tofu k zelenině a pokrm promícháme. |
Poznámka
Garam masala - typické koření pro Indická města. Nejčastěji obsahuje: kmín římský, kardamom, pepř, skořici a hřebíček. Před umletím se koření usuší, což silně zvýrazní chuť.