Recept

Indická zeleninová pánev

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 28539
Kategorie: Saláty

Ingredience

1 kávová lžička Garam masala
70 g Mandle
1 ks Mrkev kořen
8 ks Okra - Ibišek jedlý
4 kávová lžička Olej mandlový hořký
1 ks Rajčata
300 g Sýr sójový - Tofu
0,1 l Vývar zeleninový
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 948kJ
3% Sacharidy 12 g
136% Tuky 102 g
7% Sodík 147 mg
19% Bílkoviny 11 g

Indická zeleninová pánev postup přípravy receptu:

1

Oloupeme mrkev a nakrájíme na malé kostky. Lusky ibišku (Okry) zbavené konců nakrájíme na malé kousky. Rajče rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostky. Rozehřejeme 2 lžičky mandlového (kukuřičného) oleje na velké teflonové pánvi. Přidáme kostky mrkve a vaříme s 50 ml vývaru 3-4 minuty. Přidáme lusky, rajče, nastrouhaný zázvor a zbývající zeleninový vývar. Směs okořeníme garam masalou. Za občasného míchání vaříme zeleninu až do změknutí lusků asi 4-6 minut. Mezitím osušíme tofu a nakrájíme ho na 3 cm velké kostky. Na jiné pánvi rozehřejeme 2 lžičky oleje, přidáme tofu a při střední teplotě opečeme do zlatohněda. Přidáme nasekané mandle a tofu k zelenině a pokrm promícháme.

Poznámka

Garam masala - typické koření pro Indická města. Nejčastěji obsahuje: kmín římský, kardamom, pepř, skořici a hřebíček. Před umletím se koření usuší, což silně zvýrazní chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept