Recept

Dušené kuřecí maso s květákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 28545

Ingredience

200 g Kuřecí prsa
100 g Květák
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
20 g Olej rostlinný
2 špetka Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 977kJ
2% Sacharidy 6 g
17% Tuky 13 g
19% Sodík 374 mg
40% Bílkoviny 23 g

Dušené kuřecí maso s květákem postup přípravy receptu:

1

Květák rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě zhruba patnáct minut. Na 10 gramech oleje restujeme osolená kuřecí prsa asi pět minut. Poté je podlijeme 100 ml vody a pod poklicí dvacet pět minut dusíme.

2

Uvařený květák vyjmeme z vody a necháme okapat. Vývar z květáku necháme vychladit.

3

Na zbylém oleji orestujeme mouku do růžova, zředíme vychladlým vývarem z květáku, rozšleháme, aby se nedělaly hrudky, a dobře provaříme deset minut. Do omáčky vložíme uvařený květák, podušené maso, přidáme muškátový květ, mírně provaříme a hned podáváme.

4

Jako přílohu volíme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept