Recept

Okurka s vejci na polský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28546
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
500 g Okurka salátová
30 g Pažitka
3 g Pepř bílý
150 g Strouhanka
5 g Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 888kJ
5% Sacharidy 17 g
17% Tuky 13 g
28% Sodík 563 mg
16% Bílkoviny 9 g

Okurka s vejci na polský způsob postup přípravy receptu:

1

Uvaříme vejce natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Okurku nakrájíme na kostky a necháme přejít varem v hrnci se slanou vodou, zcedíme a necháme okapat. Vejce nakrájíme nadrobno a vhodíme do mísy, okapanou okurku lehce orestujeme na pánvi na másle a přidáme k vejcím. Osolíme, opepříme a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Na zbylém másle osmažíme strouhanku dorůžova a okurkovo vaječnou směs posypeme. Ihned podáváme teplé, ozdobené posekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept