Okurka s vejci na polský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurka s vejci na polský způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28546 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
500 g | Okurka salátová |
30 g | Pažitka |
3 g | Pepř bílý |
150 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 214,5mg |
Draslík | 227,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Pažitka, Pepř bílý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurka s vejci na polský způsob postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme vejce natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Okurku nakrájíme na kostky a necháme přejít varem v hrnci se slanou vodou, zcedíme a necháme okapat. Vejce nakrájíme nadrobno a vhodíme do mísy, okapanou okurku lehce orestujeme na pánvi na másle a přidáme k vejcím. Osolíme, opepříme a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Na zbylém másle osmažíme strouhanku dorůžova a okurkovo vaječnou směs posypeme. Ihned podáváme teplé, ozdobené posekanou pažitkou. |