Recept

Králík v citronové marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 28548
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Citrony
1200 g Králík
1 kostka Masox
50 g Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Šafrán
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
2 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 025kJ
2% Sacharidy 6 g
32% Tuky 24 g
23% Sodík 466 mg
109% Bílkoviny 61 g

Králík v citronové marinádě postup přípravy receptu:

1

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.

2

Ve 250 ml vody rozvaříme kostku Masoxu, jeden citron nakrájíme na plátky, ze dvou dalších citronů vymačkáme šťávu.

3

Porce králíka vložíme do marinády, namíchané ze šťávy dvou citronů a 20 gramů oleje. Pod fólií vložíme do chladničky a občas je v marinádě obrátíme.

4

Po dvou hodinách v hlubším rendlíku na zbylém oleji orestujeme okapané porce králíka ze všech stran. Následně je posypeme šafránem, přilijeme marinádu a 250 ml vývaru z Masoxu. Pod poklicí maso dusíme. Když je téměř měkké, odstavíme rendlík z ohně a vmícháme citron, nakrájený na drobné plátky.

5

Králíka vložíme do předehřáté mísy, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept