Dušený zelný salát s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený zelný salát s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28549 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
5 g | Cukr krupice |
300 g | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 g | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
1000 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 271,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 143,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený zelný salát s jablky postup přípravy receptu:
1 | Zelí zbavíme špatných okrajových listů, rozpůlíme a krouháme na jemné nudličky ze všech stran,až nám zbyde košťál. |
2 | Do hrnce dáme lžíci másla, vsypeme zelí, zalijeme vařící vodou, osladíme a necháme asi 15 minut dusit zakryté, zcedíme a přendáme do mísy. V hrnci osmažíme na druhé polovině másla cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme hladkou mouku a usmažíme do zlatova. Jablka oloupeme a nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí a přimícháme k zelí. Jíšku zředíme trochou vývaru (2 pol. lžíce) ze zelí a přilijeme do mísy. Osolíme a promícháme. |
Poznámka
1