Recept

Dušený zelný salát s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28549
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Cibule
5 g Cukr krupice
300 g Jablka
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 g Sůl
2 dl Voda pitná
1000 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 122 kcal
Kilojoule 510kJ
5% Sacharidy 18 g
7% Tuky 5 g
16% Sodík 315 mg
4% Bílkoviny 2 g

Dušený zelný salát s jablky postup přípravy receptu:

1

Zelí zbavíme špatných okrajových listů, rozpůlíme a krouháme na jemné nudličky ze všech stran,až nám zbyde košťál.

2

Do hrnce dáme lžíci másla, vsypeme zelí, zalijeme vařící vodou, osladíme a necháme asi 15 minut dusit zakryté, zcedíme a přendáme do mísy. V hrnci osmažíme na druhé polovině másla cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme hladkou mouku a usmažíme do zlatova. Jablka oloupeme a nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí a přimícháme k zelí. Jíšku zředíme trochou vývaru (2 pol. lžíce) ze zelí a přilijeme do mísy. Osolíme a promícháme.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept