Dušený králičí předek se sušenými houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený králičí předek se sušenými houbami
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 65 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 28550 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
10 g | Houby sušené |
1 špetka | Kmín mletý |
200 g | Králičí maso |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 605,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Králičí maso, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Kmín mletý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený králičí předek se sušenými houbami postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby namočíme na 1 hodinu do 150 ml vody. Česnek utřeme se špetkou soli. Maso osolíme, opepříme a posypeme špetkou mletého kmínu. Cibuli nakrájíme na kostičky. |
2 | Na oleji restujeme cibuli, dokud nezrůžoví. Poté přidáme maso, osmažíme po všech stranách. Vlijeme namočené sušené houby i s vodou a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké, podle potřeby přilijeme vodu. Na závěr přidáme utřený česnek a trochu povaříme. |
3 | Jako přílohu volíme dušenou rýži. |