Vařený zelný salát s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený zelný salát s bramborami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28551 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
1000 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 493,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený zelný salát s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na větší kusy. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a promícháme se zelím. V hrnci na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme zelí a brambory, zalijeme horkou vodou a dusíme nezakryté, dokud brambory nejsou měkké. Zcedíme a necháme okapat, vložíme do mísy. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme 3 lžícemi vývaru ze zelí a zalijeme směs v míse, osolíme, opepříme. |
2 | Podáváme s pečivem. |