Králičí maso zapečené s kapustou a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí maso zapečené s kapustou a šunkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28552 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kostka | Hovězí bujón |
250 g | Kapusta hlávková |
200 g | Králičí maso |
20 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Sůl |
70 g | Šunka dušená |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 74,5mg |
Draslík | 888,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 150,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Králičí maso, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hovězí bujón nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí maso zapečené s kapustou a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Králičí maso osolíme a ze všech stran opečeme na oleji. Hlávkovou kapustu rozebereme na listy, skrojíme silná žebra, uvaříme v 500 ml vody a necháme okapat. V 250 ml vody uvaříme kostku hovězího vývaru. |
2 | Dno ohnivzdorné mísy vyložíme uvařenými kapustovými listy, na ně položíme jednu porci králičího masa, tu překryjeme plátkem šunky a opakujeme. Nakonec položíme kapustové listy, vše zalijeme vývarem z kostí a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme, dokud není maso měkké. |
Poznámka
Jako přílohu volíme vařené brambory.