Králičí maso dušené s kořenovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí maso dušené s kořenovou zeleninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28553 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Celer bulvový |
10 g | Hrášek v mírně slaném nálevu |
140 g | Králičí maso |
20 g | Mrkev kořen |
20 g | Olej rostlinný |
30 g | Petržel kořen |
2 špetka | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 39,9mg |
Draslík | 320,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Králičí maso, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek v mírně slaném nálevu, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí maso dušené s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Maso z králíka vykostíme a pokrájíme na větší kostky. |
2 | Maso ze všech stran orestujeme v hlubším rendlíku na oleji. Poté osolíme, podlijeme 100 ml vody a pod poklicí dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme připravenou zeleninu, případně přilijeme vodu a dusíme do měkka. Když je maso měkké, přisypeme propláchnutý a okapaný hrášek a prohřejeme. |
3 | Jako přílohu volíme vařené brambory nebo dušenou rýži. |