Králičí hřbet pečený s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí hřbet pečený s česnekem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28557 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
40 g | Cibule |
200 g | Králičí maso |
10 g | Mouka pšeničná hladká |
15 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 381,2mg |
Vláknina | 969,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Králičí maso, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí hřbet pečený s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek nahrubo nasekáme. Králičí hřbet osolíme a opepříme. |
2 | V hlubším rendlíku orestujeme cibuli s česnekem, poté přidáme hřbet, který opečeme ze všech stran. Maso zalijeme 200 ml vody a vložíme do předehřáté trouby. Během pečení maso v pekáči obracíme a podle potřeby ještě podlijeme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř, šťávu zredukujeme na tuk, ten zaprášíme moukou a chvíli smažíme. Poté zašleháme 100 ml vody a provaříme. |
3 | Králičí hřbet naporcujeme, vložíme do omáčky a necháme řádně prohřát. |
4 | Jako přílohu volíme knedlíky a zeleninový salát. |