Jednoduchý recept

Koroptev na cibuli s koňakem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 28567

Ingredience

70 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
400 g Brambory vařené
100 g Cibule
200 g Cibule sterilovaná
150 g Játra husí
5 g Jíška instantní
50 g Karotka
600 g Koroptev
100 ml Koňak Armaňak
50 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
50 g Strouhanka
15 g Sůl
3 g Tymián čerstvý
200 ml Víno červené
300 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 860 kcal
Kilojoule 3 596kJ
11% Sacharidy 40 g
47% Tuky 35 g
131% Sodík 3 g
90% Bílkoviny 51 g

Koroptev na cibuli s koňakem postup přípravy receptu:

1

Husí játra se slaninou umeleme na masovém strojku, smícháme se strouhankou a směsí naplníme omytou koroptev. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, anglickou slaninu na slabé plátky.

2

V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku, tymián, petrželku, prolisovaný česnek, bobkový list a na másle krátce orestujeme. Na zeleninu položíme koroptev, osolíme, opepříme, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vývarem a pečeme doměkka. Koroptev vyjmeme, do pekáčku nalijeme červené burgundské víno, koňak, přisypeme jíšku a podusíme, dokud se šťáva z poloviny nevyvaří. Hustotu šťávy upravujeme vývarem.

3

Koroptev s nádivkou naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami, obložíme nakládanými cibulkami a přelijeme šťávou z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept