Recept

Kuřecí paštika s játry a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 28568

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
150 g Játra kuřecí
1200 g Kuře
100 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
100 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
100 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 dl Vývar drůbeží
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 195kJ
2% Sacharidy 8 g
87% Tuky 65 g
254% Sodík 5 g
62% Bílkoviny 35 g

Kuřecí paštika s játry a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Očištěné kuře dáme do hrnce s vodou, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme na mírném ohni asi 45 minut, dokud maso není měkké. Poté ho vyjmeme a necháme vychladnout.

2

Mezitím na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájená kuřecí játra, odstavíme a přilijeme 2 dl kuřecího vývaru. Housku nakrájíme na kostičky a přidáme k játrům, aby nasákla. Kuřecí vařené maso nakrájíme na malé kousky, přidáme játrovou směs se šťávou a vše umixujeme najemno. Přidáme vejce, sůl, špetku muškátového oříšku, pepř a důkladně promícháme. Formu nebo zapékací misku vymažeme máslem, do ní vložíme paštikovou hmotu, přikryjeme pečícím papírem a 45 minut vaříme v páře. Hotovou paštiku necháme vychladnout zakrytou v hrnci, aby neoschla, studenou vyklopíme z formy. Podávat můžeme s vhodným dipem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept