Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28571
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

300 g Brambory
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
1 dl Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sůl
1000 g Telecí plec
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 814kJ
6% Sacharidy 21 g
34% Tuky 25 g
249% Sodík 5 g
54% Bílkoviny 30 g

Telecí paštika postup přípravy receptu:

1

Omyté maso opečeme na oleji na pánvi ze všech stran, aby se zatáhlo, přidáme nakrájenou cibuli a dusíme pod pokličkou, občas zamícháme a podléváme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho a cibuli s vyvařenou šťávou rozmixujeme.

2

Oloupané brambory nakrájené na kostičky uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme vychladnout.

3

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou, rozmixovanou šťávou z cibule a pár minut povaříme až zhoustne.

4

Maso a brambory rozmixujeme s jíškou a vejci, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Vzniklou hmotu přendáme do vymazané formy nebo pekáčku a 45 minut vaříme zakryté v páře. Necháme vychladnout a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept