Koroptev se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptev se zelím
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28572 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
70 g | Anglická slanina |
400 g | Bramborový knedlík |
60 g | Cibule |
600 g | Koroptev |
40 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
240 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 49,4mg |
Draslík | 268,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborový knedlík, Koroptev, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koroptev se zelím postup přípravy receptu:
1 | Koroptev omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, anglickou slaninu na tenké plátky, cibuli nadrobno. |
2 | V pekáčku rozehřejeme kousek másla, přisypeme kostičky slaniny, orestujeme, lžící slaninu sesbíráme a vložíme do koroptve. Přisypeme cibuli, krátce osmahneme, přiložíme kooptev, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut. Občas podléváme vodou a potíráme vypečeným tukem. |
3 | Upečenou koroptev vyjmeme a naporcujeme. Do výpeku v pekáčku vložíme zelí, vrátíme do trouby a 15 minut podusíme. |
4 | Podáváme s bramborovým knedlíkem. |