Jednoduchý recept

Koroptev se zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 28572
Kategorie: Maso

Ingredience

70 g Anglická slanina
400 g Bramborový knedlík
60 g Cibule
600 g Koroptev
40 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
15 g Sůl
300 ml Vývar drůbeží
240 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 276kJ
12% Sacharidy 44 g
49% Tuky 37 g
108% Sodík 2 g
84% Bílkoviny 47 g

Koroptev se zelím postup přípravy receptu:

1

Koroptev omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, anglickou slaninu na tenké plátky, cibuli nadrobno.

2

V pekáčku rozehřejeme kousek másla, přisypeme kostičky slaniny, orestujeme, lžící slaninu sesbíráme a vložíme do koroptve. Přisypeme cibuli, krátce osmahneme, přiložíme kooptev, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut. Občas podléváme vodou a potíráme vypečeným tukem.

3

Upečenou koroptev vyjmeme a naporcujeme. Do výpeku v pekáčku vložíme zelí, vrátíme do trouby a 15 minut podusíme.

4

Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept