Jednoduchý recept

Koroptev na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 28573

Ingredience

70 g Anglická slanina
60 g Cibule
10 g Jíška instantní
50 g Karotka
600 g Koroptev
40 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
150 ml Smetana 12% (konzumní)
15 g Sůl
400 g Těstoviny vařené (průměr)
150 ml Víno bílé
150 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 729 kcal
Kilojoule 3 049kJ
9% Sacharidy 33 g
49% Tuky 36 g
97% Sodík 2 g
83% Bílkoviny 47 g

Koroptev na smetaně postup přípravy receptu:

1

Koroptev omyjeme, ochutíme solí, pepřem a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, slaninu na kostičky a anglickou slaninu na tenké plátky.

2

V pekáčku rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme cibuli a karotku, osmahneme, kostičky slaniny vložíme do koroptve, položíme ji na zeleninu, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vínem, vývarem a dáme péct. Pečeme 45 minut, občas podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení přilijeme smetanu, přidáme trochu jíšky a dopečeme.

3

Podáváme s vařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept