Jednoduchý recept

Koroptev s telecí nožičkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 28574

Ingredience

70 g Anglická slanina
60 g Cibule
600 g Koroptev
50 ml Koňak Armaňak
40 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
400 g Rýže dušená
100 g Slanina vepřová
15 g Sůl
300 g Telecí nožičky
150 ml Víno bílé
200 ml Vývar drůbeží
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 758 kcal
Kilojoule 3 169kJ
7% Sacharidy 26 g
44% Tuky 33 g
102% Sodík 2 g
102% Bílkoviny 58 g

Koroptev s telecí nožičkou postup přípravy receptu:

1

Koroptev naplníme kostičkami slaniny, osolíme, opepříme a zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny. Můžeme omotat nití, aby slanina lépe držela. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky a telecí nožičku nařízneme od kosti.

2

V pekáčku rozehřejeme máslo, orestujeme na něm cibuli, vložíme obalenou koroptev, telecí nožičku, podlijeme vínem a armaňakem, vložíme do trouby péct. Pečeme asi 15 minut, až se víno s koňakem téměř odpaří. Nyní přidáme žampiony, podlijeme vývarem a dopečeme. Občas podléváme vodou a 10 minut před koncem pečení sundáme z koroptve plátky slaniny a maso potřeme vypečeným tukem.

3

Upečenou koroptev naporcujeme, nožičku vykostíme a maso nakrájíme.

4

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept