Jednoduchý recept

Křepelky na jablkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 28577
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory pečené
50 g Cibule
3 g Estragon
200 g Jablka
5 g Jíška instantní
600 g Křepelka
40 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
15 g Sůl
3 g Tymián čerstvý
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 470kJ
16% Sacharidy 56 g
23% Tuky 17 g
87% Sodík 2 g
68% Bílkoviny 38 g

Křepelky na jablkách postup přípravy receptu:

1

Křepelky omyjeme, ochutíme solí, pepřem, cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky posekáme, jablíčka rozkrojíme, vydlabeme jádřince a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme plátky jablek a osmahneme. Jablka vyndáme a dáme zatím stranou.

2

Do pánve nasypeme cibuli, bylinky, orestujeme a nalijeme do pekáčku i s máslem, ve kterém se restovaly. Do pekáčku vyskládáme křepelky, pokapeme máslem, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě asi 1/2 hodiny, křepelky občas podle potřeby podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení vrátíme do pekáčku plátky jablek, přisypeme trochu jíšky a dopečeme.

3

Podáváme s opečeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept