Recept

Lehký bujon se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28580

Ingredience

Jehněčí masový vývar
2 ks Bobkový list
60 g Celer - nať
3 ks Cibule
750 g Jehněčí krkovice
200 g Kosti hovězí morkové
200 g Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
200 g Pórek
0,5 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná
2 dl Víno bílé
3 stroužek Česnek
Lehký bujon se zeleninou
1 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
450 g Zeleninová směs jarní - mražená
0,5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,153 kcal
Kilojoule 4 823kJ
10% Sacharidy 36 g
120% Tuky 90 g
25% Sodík 503 mg
76% Bílkoviny 43 g

Lehký bujon se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Do 1 litru čistého jehněčího bujonu dáme promytou mraženou zeleninovou směs (mrkev, květák, kukuřice zrno, hrášek, brokolice růžičky), pokrájené omyté lístky šalvěje a vaříme 10 minut. Bujon dosolíme podle chuti, přimícháme mletý koriandr s pepřem a podáváme.

2

Jehněčí masový vývar [28495]:

3

Omyté hovězí morkové kosti a jehněčí krkovičku dáme do většího hrnce a zalijeme vodou. Maso dáme vařit a když přijde k varu, teplotu zmírníme. Po 3-5 minutách maso vyjmeme, vodu slijeme a dáme ho znovu vařit s 1,5 litrem čisté vody. Přidáme očištěné omyté cibule, kterým necháme slupku a překrojíme je napůl. Ještě do vývaru přidáme 3 oloupané stroužky česneku, celý svazek petrželové a celerové natě, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme jen mírně probublávat. Tímto způsobem zůstane vývar čistý.

4

Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s květákem. Pórek pokrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky. V pánvi na rozpuštěném másle pórek zpěníme.

5

Během vaření do vývaru přilijeme 2 dl bílého vína. Po 1 hodině vaření přidáme do vývaru květák s pórkem a zeleninu vaříme ještě 30-45 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru.

6

Vývar přecedíme do druhého hrnce, ochutíme solí, pepřem a můžeme ho podávat s nakrájenými plátky masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept