Recept

Jehněčí bujon s chilli a skleněnými nudlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28583
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Jehněčí masový vývar
2 ks Bobkový list
60 g Celer - nať
3 stroužek Česnek
3 ks Cibule
750 g Jehněčí krkovice
200 g Kosti hovězí morkové
200 g Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
200 g Pórek
0,5 polévková lžíce Sůl
2 dl Víno bílé
1,5 l Voda pitná
Jehněčí bujon s chilli a skleněnými nudlemi
0,5 kávová lžička Chilli omáčka
80 ml Mléko plnotučné
150 g Nudle skleněné
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,282 kcal
Kilojoule 5 364kJ
16% Sacharidy 58 g
125% Tuky 93 g
27% Sodík 543 mg
78% Bílkoviny 44 g

Jehněčí bujon s chilli a skleněnými nudlemi postup přípravy receptu:

1

Čistý jehněčí bujon přivedeme k varu, dáme do něj na nudličky pokrájenou šalvěj, kterou povaříme 5 minut.

2

V hrnečku si rozšleháme 2 vejce s 80 ml mléka a špetkou soli.

3

Do bujonu přimícháme skleněné (čínské) nudle, které vaříme jen 1,5 minuty, polévku ochutíme solí, pepřem, chilli omáčkou, následně opatrně vlijeme 2 rozšlehaná vejce, která nemícháme a bujon podáváme.

4

Jehněčí masový vývar [28495]:

5

Omyté hovězí morkové kosti a jehněčí krkovičku dáme do většího hrnce a zalijeme vodou. Maso dáme vařit a když přijde k varu, teplotu zmírníme. Po 3-5 minutách maso vyjmeme, vodu slijeme a dáme ho znovu vařit s 1,5 litrem čisté vody. Přidáme očištěné omyté cibule, kterým necháme slupku a překrojíme je napůl. Ještě do vývaru přidáme 3 oloupané stroužky česneku, celý svazek petrželové a celerové natě, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme jen mírně probublávat. Tímto způsobem zůstane vývar čistý.

6

Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s květákem. Pórek pokrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky. V pánvi na rozpuštěném másle pórek zpěníme.

7

Během vaření do vývaru přilijeme 2 dl bílého vína. Po 1 hodině vaření přidáme do vývaru květák s pórkem a zeleninu vaříme ještě 30-45 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru.

8

Vývar přecedíme do druhého hrnce, ochutíme solí, pepřem a můžeme ho podávat s nakrájenými plátky masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept