Recept

Jehněčí polévka po štýrsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28584
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Jehněčí masový vývar
2 ks Bobkový list
60 g Celer - nať
3 stroužek Česnek
3 ks Cibule
750 g Jehněčí krkovice
200 g Kosti hovězí morkové
200 g Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
200 g Pórek
0,5 polévková lžíce Sůl
2 dl Víno bílé
1,5 l Voda pitná
Jehněčí polévka po štýrsku
100 g Anglická slanina
1 ks Česnek
20 g Česnekové máslo
2 krajíc Chléb toastový pšeničný tmavý
3 ks Cibule
2 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej sezamový
0,5 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř 4 barev
2 špetka Sůl
4 polévková lžíce Tykev - semena
300 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,415 kcal
Kilojoule 5 921kJ
11% Sacharidy 39 g
155% Tuky 116 g
39% Sodík 776 mg
84% Bílkoviny 47 g

Jehněčí polévka po štýrsku postup přípravy receptu:

1

Mladé hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou a omytou jarní cibuli pokrájíme na kolečka, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozehřejeme olej, dáme na něj pokrájenou slaninu a osmažíme ji dozlatova. Pak ke slanině přidáme lžíci másla, prolisovaný česnek, pokrájené zelí s cibulí, 2 špetky soli a cukru. Zelí promícháme a podusíme přibližně 5 - 8 minut. Přilijeme 1 litr čistého jehněčího vývaru, přidáme 1/2 lžičky barevného pepře a pomalu vaříme dalších 8 minut.

3

V pánvi si nasucho opražíme dozlatova tykvová semena.

4

Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. 2 krajíce tmavého chleba překrojíme a opečeme v toustovači dozlatova. Každou porci potřeme česnekovým máslem a posypeme pažitkou.

5

Porce zelné polévky posypeme tykvovými semínky a podáváme s opečeným česnekovým chlebem.

6

Jehněčí masový vývar [28495]:

7

Omyté hovězí morkové kosti a jehněčí krkovičku dáme do většího hrnce a zalijeme vodou. Maso dáme vařit a když přijde k varu, teplotu zmírníme. Po 3-5 minutách maso vyjmeme, vodu slijeme a dáme ho znovu vařit s 1.5 litrem čisté vody. Přidáme očištěné omyté cibule, kterým necháme slupku a překrojíme je napůl. Ještě do vývaru přidáme 3 oloupané stroužky česneku, celý svazek petrželové a celerové natě, bobkový list, nové a černé koření. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme jen mírně probublávat. Tímto způsobem zůstane vývar čistý.

8

Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s květákem. Pórek pokrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky.

9

V pánvi na rozpuštěném másle pórek zpěníme.

10

Během vaření do vývaru přilijeme 2 dl bílého vína. Po 1 hodině vaření přidáme do vývaru květák s pórkem a zeleninu vaříme ještě 30-45 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru.

11

Vývar přecedíme do druhého hrnce, ochutíme solí, pepřem a můžeme ho podávat s nakrájenými plátky masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept