Krůtí plátek dušený s rajčaty a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí plátek dušený s rajčaty a žampiony
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28589 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
160 g | Krůtí maso |
20 g | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
80 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 540,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí plátek dušený s rajčaty a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme najemno, žampiony na plátky a rajčata na čtvrtky. Petrželovou nať drobně posekáme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme osolené plátky krůty, žampiony, rajčata a orestujeme. Poté zalijeme vodou a dáme péci do trouby předehřáté na 200 °C. |
2 | Hotové maso servírujeme posypané petrželovou natí s vařenými brambory. |