Recept

Plněný krůtí plátek á la Toronto

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 28598
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Cibule
50 g Jogurt bílý
1 špetka Kari koření
20 g Kečup
200 g Krůtí prsa
0,5 kostka Masox
120 g Mouka pšeničná hladká
20 g Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
50 g Šunkový salám
50 g Telecí maso přední
1 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná
50 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 785kJ
9% Sacharidy 34 g
24% Tuky 18 g
16% Sodík 314 mg
55% Bílkoviny 31 g

Plněný krůtí plátek á la Toronto postup přípravy receptu:

1

Z krůtích prsou nařízneme plát, který lze naplnit. Žampiony nakrájíme na plátky, šunkový salám na proužky, cibuli na plátky, pažitku nasekáme nadrobno a vejce rozšleháme. Telecí maso jemně umeleme. Ve 200 ml vody rozvaříme 1/2 kostky masoxu.

2

Do mletého telecího masa vmícháme jogurt, osolíme špetkou soli, opepříme špetkou pepře, přidáme kari koření a vejce. Poté přimícháme žampiony, salám, pažitku a směs natřeme na krůtí plátek. Opatrně zavineme, roládu zabalíme do alobalu, který jsme potřeli 1 lžičkou oleje, vložíme do pekáče na zbylý olej s cibulí a zhruba 1/2 hodiny pečeme v předehřáté troubě. Poté vyjmeme roládu z alobalu, vložíme zpět do pekáče, podlijeme 100 ml vody a pečeme. Poléváme výpekem a podle potřeby přilijeme vodu. Když maso zezlátne, vyjmeme je z pekáče a držíme na teple. Šťávu na sporáku zredukujeme, zaprášíme moukou, zarestujeme a rozředíme vývarem z masoxu. Přilijeme kečup a dobře rozšleháme, dochutíme špetkou soli.

3

Maso podáváme nakrájené na plátky, polité omáčkou a jako přílohu volíme dušenou rýži nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept