Plněný krůtí plátek á la Toronto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný krůtí plátek á la Toronto
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 28598 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
50 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Kari koření |
20 g | Kečup |
200 g | Krůtí prsa |
0,5 kostka | Masox |
120 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
50 g | Šunkový salám |
50 g | Telecí maso přední |
1 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
50 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 151,5mg |
Draslík | 314,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Kečup, Masox, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Šunkový salám, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný krůtí plátek á la Toronto postup přípravy receptu:
1 | Z krůtích prsou nařízneme plát, který lze naplnit. Žampiony nakrájíme na plátky, šunkový salám na proužky, cibuli na plátky, pažitku nasekáme nadrobno a vejce rozšleháme. Telecí maso jemně umeleme. Ve 200 ml vody rozvaříme 1/2 kostky masoxu. |
2 | Do mletého telecího masa vmícháme jogurt, osolíme špetkou soli, opepříme špetkou pepře, přidáme kari koření a vejce. Poté přimícháme žampiony, salám, pažitku a směs natřeme na krůtí plátek. Opatrně zavineme, roládu zabalíme do alobalu, který jsme potřeli 1 lžičkou oleje, vložíme do pekáče na zbylý olej s cibulí a zhruba 1/2 hodiny pečeme v předehřáté troubě. Poté vyjmeme roládu z alobalu, vložíme zpět do pekáče, podlijeme 100 ml vody a pečeme. Poléváme výpekem a podle potřeby přilijeme vodu. Když maso zezlátne, vyjmeme je z pekáče a držíme na teple. Šťávu na sporáku zredukujeme, zaprášíme moukou, zarestujeme a rozředíme vývarem z masoxu. Přilijeme kečup a dobře rozšleháme, dochutíme špetkou soli. |
3 | Maso podáváme nakrájené na plátky, polité omáčkou a jako přílohu volíme dušenou rýži nebo vařené brambory. |