Roštěná po rusku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěná po rusku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 286 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Červená řepa |
1500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
400 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Křen |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
100 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 121,8mg |
Draslík | 617,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Hovězí vývar základní, Křen, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěná po rusku postup přípravy receptu:
1 | Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okrajové blány i s tukem nařízneme, osolíme a na tuku rychleji opečeme. Současně s roštěnou opečeme plátek slaniny. |
2 | Výpek z masa zaprášíme trochou prosáté mouky, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozmícháme. Uvedeme do varu, přidáme polovinu dávky másla, přilijeme smetanu, přisolíme a procedíme. |
3 | Žampiony nakrájené na plátky podusíme se zbylým máslem a vložíme do smetanové šťávy. |
4 | Nakonec roštěnou přelijeme smetanovou šťávou se žampiony, ozdobíme plátkem slaniny, okapanou a drobně nakrájenou červenou řepou a strouhaným křenem. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Žampiony - sterilizované: bez nálevu Červená řepa: nakládaná - bez nálevu