Jednoduchý recept

Roštěná po rusku

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 286
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Červená řepa
1500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
400 ml Hovězí vývar základní
50 g Křen
100 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
100 g Tuk
100 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 524kJ
2% Sacharidy 6 g
65% Tuky 48 g
75% Sodík 2 g
61% Bílkoviny 34 g

Roštěná po rusku postup přípravy receptu:

1

Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okrajové blány i s tukem nařízneme, osolíme a na tuku rychleji opečeme. Současně s roštěnou opečeme plátek slaniny.

2

Výpek z masa zaprášíme trochou prosáté mouky, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozmícháme. Uvedeme do varu, přidáme polovinu dávky másla, přilijeme smetanu, přisolíme a procedíme.

3

Žampiony nakrájené na plátky podusíme se zbylým máslem a vložíme do smetanové šťávy.

4

Nakonec roštěnou přelijeme smetanovou šťávou se žampiony, ozdobíme plátkem slaniny, okapanou a drobně nakrájenou červenou řepou a strouhaným křenem.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Žampiony - sterilizované: bez nálevu Červená řepa: nakládaná - bez nálevu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept