Křepelky nadívané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelky nadívané
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28601 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
70 g | Anglická slanina |
400 g | Bramborová kaše |
40 g | Cibule |
600 g | Křepelka |
100 g | Kuřecí prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Slanina vepřová |
40 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 222,3mg |
Draslík | 842,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bramborová kaše, Cibule, Křepelka, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelky nadívané postup přípravy receptu:
1 | Křepelky rozřízneme napůl, částečně je vykostíme, necháme jen konce nohou. Kuřecí maso umeleme na strojku spolu se slaninou, přimícháme strouhanku, vejce, promícháme a tuto směs rozprostřeme na křepelčí maso, zavineme do rolády, ovážeme nití, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na slabé plátky. |
2 | V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, krátce orestujeme, přiložíme křepelčí rolády, obložíme plátky slaniny, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme přibližně 1/2 hodiny, maso během pečení potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vodou. |
3 | Upečené rolády naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší. |