Jednoduchý recept

Kvíčaly na slanině

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 28604
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
240 g Chléb pšeničný (bílý)
40 g Cibule
3 g Kmín drcený
600 g Kvíčala
50 ml Martell cognac
40 g Máslo čerstvé
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 ml Omáčka francouzská
3 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
15 g Sůl
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 653 kcal
Kilojoule 2 731kJ
11% Sacharidy 39 g
55% Tuky 41 g
113% Sodík 2 g
17% Bílkoviny 9 g

Kvíčaly na slanině postup přípravy receptu:

1

Očištěné kvíčaly omyjeme, ochutíme solí, pepřem a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, česnek prolisujeme.

2

Kvíčaly vyskládáme do pekáčku, přisypeme cibuli, česnek, slaninu a bez podlití vložíme na pár minut do vyhřáté trouby. Jakmile se slanina začne škvařit a cibule žloutnout, zaprášíme moukou, zakapeme koňakem, podlijeme vývarem a dopečeme. Maso potíráme vypečeným tukem.

3

Podáváme s bílým pečivem a pikantní omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept