Video recept

Čočka s uzeninou po španělsku

  • Španělsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept
3 2 Čočka s uzeninou po španělsku 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 28605

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
80 g Klobása Chorizo
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
75 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
90 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
500 g Čočka velkozrnná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 985kJ
24% Sacharidy 88 g
29% Tuky 21 g
26% Sodík 527 mg
72% Bílkoviny 40 g

Čočka s uzeninou po španělsku postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou čočku vložíme do kastrolu s 1 litrem vody, přidáme bobkový list, nakrájenou klobásu a vše zvolna vaříme 35-40 minut, dokud čočka nezměkne.

2

V pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje smažíme na plátky nakrájený česnek asi 30 vteřin. Vyjmeme na mističku a v pánvi opečeme 1 krajíček chleba po obou stranách dozlatova. Topinku rozlámeme na kousky a spolu s česnekem a solí rozmixujeme na hrubou drobenku. Drobenku můžeme připravit i v kuchyňském robotu.

3

Uvařenou čočku scedíme a v kastrole promícháme s drobenkou.

4

Do pánve vlijeme zbylý olej a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na silnější proužky nakrájenou slaninu. Restujeme asi 4 minuty. Zaprášíme hladkou moukou a mletou paprikou a restujeme ještě 1 minutu.

5

Zalijeme vývarem (nebo vodou), přivedeme k varu, osolíme a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty.

6

Potom do směsi vmícháme čočku s klobásou a pokrm jen prohřejeme.

Komentáře a hodnocení

 
natasha.angel.diabol
Čočka s uzeninou po španělsku
zajimave

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept