Čočka s uzeninou po španělsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočka s uzeninou po španělsku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 28605 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
500 g | Čočka velkozrnná |
80 g | Klobása Chorizo |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
75 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
90 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 30,8mg |
Draslík | 122,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Čočka velkozrnná, Klobása Chorizo, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočka s uzeninou po španělsku postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou čočku vložíme do kastrolu s 1 litrem vody, přidáme bobkový list, nakrájenou klobásu a vše zvolna vaříme 35-40 minut, dokud čočka nezměkne. |
2 | V pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje smažíme na plátky nakrájený česnek asi 30 vteřin. Vyjmeme na mističku a v pánvi opečeme 1 krajíček chleba po obou stranách dozlatova. Topinku rozlámeme na kousky a spolu s česnekem a solí rozmixujeme na hrubou drobenku. Drobenku můžeme připravit i v kuchyňském robotu. |
3 | Uvařenou čočku scedíme a v kastrole promícháme s drobenkou. |
4 | Do pánve vlijeme zbylý olej a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na silnější proužky nakrájenou slaninu. Restujeme asi 4 minuty. Zaprášíme hladkou moukou a mletou paprikou a restujeme ještě 1 minutu. |
5 | Zalijeme vývarem (nebo vodou), přivedeme k varu, osolíme a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty. |
6 | Potom do směsi vmícháme čočku s klobásou a pokrm jen prohřejeme. |
zajimave