Kvíčaly nadivoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvíčaly nadivoko
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28608 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Chléb toastový |
3 g | Jalovec |
600 g | Kvíčala |
25 g | Máslo čerstvé |
3 g | Nové koření mleté |
30 ml | Olej olivový |
120 ml | Omáčka švestková |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
60 g | Šalotka |
60 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno červené |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 17,7mg |
Draslík | 401,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chléb toastový, Omáčka švestková, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kvíčala, Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kvíčaly nadivoko postup přípravy receptu:
1 | Šalotky nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme. |
2 | V pekáčku rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme šalotky, slaninu a orestujeme. Přiložíme kvíčaly, osmahneme ze všech stran, ochutíme posekanou petrželkou, tymiánem, mletým jalovcem, mletým novým kořením, bobkovým listem, česnekem, solí, pepřem, podlijeme sklenkou vína a jakmile se víno částečně odpaří, přilijeme vývar a dopečeme v troubě. |
3 | Podáváme s topinkami a švestkovou omáčkou. |