Kvíčaly s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvíčaly s rýží
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28610 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
600 g | Kvíčala |
25 g | Máslo čerstvé |
100 g | Okurky nakládané |
50 ml | Olej olivový |
120 ml | Omáčka rajčatová |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
15 g | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
150 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 21,1mg |
Draslík | 246,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 48,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Omáčka rajčatová, Rýže dušená, Sůl, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kvíčala, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kvíčaly s rýží postup přípravy receptu:
1 | Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nasekáme nadrobno, dušenou rýži promícháme se lžící másla. |
2 | Kvíčaly omyjeme, osolíme a opepříme. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a kvíčaly v něm částečně osmažíme. Přendáme do pekáčku, v pánvi na oleji orestujeme cibuli s plátky žampionů a přidáme do pekáčku k ptákům. Obložíme rýží s máslem, podlijeme troškou vývaru, zasypeme sýrem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme asi 15 až 20 minut, dokud sýr nezezlátne. |
4 | Podáváme s kyselými okurkami a rajčatovou omáčkou. |