Pečená perlička v hořčičné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená perlička v hořčičné omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 28614 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Perlička |
150 ml | Sherry brandy |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 212,5mg |
Draslík | 627,1mg |
Vláknina | 189,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Pepř černý mletý, Perlička, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená perlička v hořčičné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm omytá a kůže zbavená prsíčka z perliček (nebo naporcované perličky). |
2 | Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut. Když do masa píchneme vidličkou, musí vytékat čirá šťáva. Přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut odpočinout. |
3 | V kastrůlku svaříme sherry na polovinu objemu. Přilijeme vývar, znovu odvaříme a přilijeme smetanu. Omáčku povaříme do zhoustnutí. |
4 | Nakonec do omáčky zašleháme hořčici a nasekanou pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme. |
5 | Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou. |