Recept

Pečená perlička v hořčičné omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28614

Ingredience

2 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Perlička
150 ml Sherry brandy
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
150 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 166kJ
4% Sacharidy 13 g
33% Tuky 25 g
19% Sodík 371 mg
71% Bílkoviny 40 g

Pečená perlička v hořčičné omáčce postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm omytá a kůže zbavená prsíčka z perliček (nebo naporcované perličky).

2

Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut. Když do masa píchneme vidličkou, musí vytékat čirá šťáva. Přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut odpočinout.

3

V kastrůlku svaříme sherry na polovinu objemu. Přilijeme vývar, znovu odvaříme a přilijeme smetanu. Omáčku povaříme do zhoustnutí.

4

Nakonec do omáčky zašleháme hořčici a nasekanou pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme.

5

Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept