Skřivani s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skřivani s bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28616 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
50 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
80 g | Okurky nakládané |
3 g | Pepř černý mletý |
600 g | Skřivan |
80 g | Slanina vepřová |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
15 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 227,6mg |
Draslík | 545,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 212,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Okurky nakládané, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Skřivan nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Skřivani s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané skřivany omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, očištěné brambory na plátky. |
2 | V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, cibuli, krátce orestujeme, přiložíme skřivany, obložíme plátky brambor, zakapeme máslem, zalijeme smetanou, rozšlehanými vejci a dáme zapéct. Pečeme 25-30 minut. |
3 | Hotový pokrm podáváme s kyselými okurkami. |