Recept

Jehněčí na borůvkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28617

Ingredience

150 g Borůvky
3 ks Cibulka jarní
600 g Jehněčí kýta
2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
1 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
150 ml Vývar jehněčí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 765kJ
3% Sacharidy 12 g
37% Tuky 28 g
16% Sodík 325 mg
54% Bílkoviny 31 g

Jehněčí na borůvkách postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné jehněčí maso nakrájíme na kousky, osolíme,opepříme.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, maso na něm opékáme 4-6 minut po každé straně dozlatova, uvnitř má ale zůstat růžové. Vyjmeme na talíř, přikryjeme alobalem.

3

Do pánve vlijeme zbylý olej a smažíme na něm nakrájené jarní cibulky asi 2 minuty. Vmícháme rybízovou marmeládu, vývar, vše prošleháme a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme omyté borůvky a bez pokličky povaříme 2 minuty. Ochutíme najemno nasekanou mátou.

4

Jehněčí maso upravíme na talíře a podáváme přelité borůvkovou omáčkou.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i z jehněčí panenky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept