Jehněčí na borůvkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na borůvkách
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 28617 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Borůvky |
3 ks | Cibulka jarní |
600 g | Jehněčí kýta |
2 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
1 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Vývar jehněčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 106,8mg |
Draslík | 576,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cibulka jarní, Jehněčí kýta, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na borůvkách postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné jehněčí maso nakrájíme na kousky, osolíme,opepříme. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, maso na něm opékáme 4-6 minut po každé straně dozlatova, uvnitř má ale zůstat růžové. Vyjmeme na talíř, přikryjeme alobalem. |
3 | Do pánve vlijeme zbylý olej a smažíme na něm nakrájené jarní cibulky asi 2 minuty. Vmícháme rybízovou marmeládu, vývar, vše prošleháme a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme omyté borůvky a bez pokličky povaříme 2 minuty. Ochutíme najemno nasekanou mátou. |
4 | Jehněčí maso upravíme na talíře a podáváme přelité borůvkovou omáčkou. |
Poznámka
Pokrm můžeme připravit i z jehněčí panenky.