Jednoduchý recept

Skřivani pečení s polentou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 28618

Ingredience

250 g Mouka kukuřičná
60 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
100 ml Omáčka rajčatová
600 g Skřivan
40 g Sýr Parmezán
15 g Sůl
1000 ml Voda pitná
200 ml Víno bílé
50 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 140kJ
15% Sacharidy 55 g
31% Tuky 24 g
90% Sodík 2 g
14% Bílkoviny 8 g

Skřivani pečení s polentou postup přípravy receptu:

1

Litr vody přivedeme k varu, za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou mouku, sůl, strouhaný parmezán, přidáme dvě lžíce másla a pozvolna vaříme asi 20 minut. Odstavíme a necháme vychladnout.

2

V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přilijeme olej a omyté skřivany smažíme ze všech stran dozlatova.

3

Ptáky přendáme do pekáčku, zalijeme kukuřičnou polentou a dáme péct. Pečeme asi 20 minut. Mezitím do tuku po skřivanech nalijeme víno, necháme asi z poloviny odpařit a přilijeme rajčatovou omáčku a vývar. Povaříme a necháme vyvařit na požadovanou hustotu.

4

Pečené skřivany s polentou naporcujeme a podáváme s rajčatovou omáčkou z pánve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept