Skřivani pečení s polentou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skřivani pečení s polentou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28618 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka kukuřičná |
30 ml | Olej olivový |
100 ml | Omáčka rajčatová |
600 g | Skřivan |
15 g | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
200 ml | Víno bílé |
1000 ml | Voda pitná |
50 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 24,8mg |
Draslík | 184,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 133,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Omáčka rajčatová, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná, Olej olivový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Skřivan nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Skřivani pečení s polentou postup přípravy receptu:
1 | Litr vody přivedeme k varu, za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou mouku, sůl, strouhaný parmezán, přidáme dvě lžíce másla a pozvolna vaříme asi 20 minut. Odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přilijeme olej a omyté skřivany smažíme ze všech stran dozlatova. |
3 | Ptáky přendáme do pekáčku, zalijeme kukuřičnou polentou a dáme péct. Pečeme asi 20 minut. Mezitím do tuku po skřivanech nalijeme víno, necháme asi z poloviny odpařit a přilijeme rajčatovou omáčku a vývar. Povaříme a necháme vyvařit na požadovanou hustotu. |
4 | Pečené skřivany s polentou naporcujeme a podáváme s rajčatovou omáčkou z pánve. |