Jednoduchý recept

Sluka na smetaně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 28619
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory vařené
50 ml Koňak Armaňak
50 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Pepř černý mletý
40 g Šalotka
60 g Slanina vepřová
600 g Sluka lesní
150 ml Smetana 12% (konzumní)
15 g Sůl
200 ml Víno červené
150 ml Víno šumivé (sekt)
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 073kJ
9% Sacharidy 32 g
31% Tuky 23 g
99% Sodík 2 g
11% Bílkoviny 6 g

Sluka na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykuchané sluky omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Šalotku nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, karotku na kolečka.

2

V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu s šalotku, kráce orestujeme, zaprášíme moukou, přiložíme sluky, podlijeme červeným burgundským vínem, koňakem a šumivým vínem. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se tekutina z poloviny neodpaří.

3

Potom přilijeme vývar a dopečeme. Povrch masa potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení zjemníme omáčku smetanou.

4

Podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept