Sluka na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sluka na smetaně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28619 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
50 ml | Koňak Armaňak |
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Šalotka |
60 g | Slanina vepřová |
600 g | Sluka lesní |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
15 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
150 ml | Víno šumivé (sekt) |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 40,2mg |
Draslík | 468,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 4,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 520,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Víno šumivé (sekt), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sluka lesní nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sluka na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané sluky omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Šalotku nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, karotku na kolečka. |
2 | V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu s šalotku, kráce orestujeme, zaprášíme moukou, přiložíme sluky, podlijeme červeným burgundským vínem, koňakem a šumivým vínem. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se tekutina z poloviny neodpaří. |
3 | Potom přilijeme vývar a dopečeme. Povrch masa potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení zjemníme omáčku smetanou. |
4 | Podáváme s vařeným bramborem. |