Rybí závin z úhoře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí závin z úhoře
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28621 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
250 g | Listové těsto |
25 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Salát okurkový |
10 g | Sůl |
500 g | Úhoř říční |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 162,6mg |
Draslík | 137,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát okurkový, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí závin z úhoře postup přípravy receptu:
1 | Úhoře vykucháme a maso nakrájíme na nudličky. Šalotku pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nudličky úhoře, plátky žampionů a cibuli, pozvolna smažíme, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně. |
3 | Na vále vyválíme plát listového těsta, ořízneme ho na obdélník, na těsto po celé ploše rozprostřeme směs z pánve, zavineme, konce těsta spojíme, závin pomažeme rozkvedlaným vejcem a dáme na vymazaný plech. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě 20-25 minut. |
4 | Hotový závin naporcujeme a podáváme s okurkovým salátem. |