Recept

Artyčoky s vinaigrettou a česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 28623
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Vinaigretta
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
50 ml Vývar zeleninový
Dip
1 stroužek Česnek
4 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Jogurt bílý
2 polévková lžíce Majonéza
1 špetka Pepř černý mletý
Artyčoky s vinaigrettou a česnekem
4 ks Artyčoky
4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 973kJ
31% Sacharidy 112 g
8% Tuky 6 g
55% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Artyčoky s vinaigrettou a česnekem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme artyčoky. Vaříme v osolené vodě s citrónovou šťávou asi 45 minut pod pokličkou. Z vývaru, octa, pepře a oleje umícháme vinaigrettu. Přidáme sušená rajčata. Zbývající citrónovou šťávu smícháme s majonézou, jogurtem, prolisovaným česnekem a pepřem. Vznikne tak druhý dip, který podáváme s uvařenými a okapanými artyčoky.

Poznámka

Artyčoky jsou uvařené, když se listy dají snadno oddělit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept