Artyčoky s vinaigrettou a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky s vinaigrettou a česnekem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 28623 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Vinaigretta | |
---|---|
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
50 ml | Vývar zeleninový |
Dip | |
1 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Artyčoky s vinaigrettou a česnekem | |
4 ks | Artyčoky |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 110g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 134,3mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Rajčata, Česnek, Citronová šťáva, Artyčoky, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Jogurt bílý, Majonéza, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky s vinaigrettou a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme artyčoky. Vaříme v osolené vodě s citrónovou šťávou asi 45 minut pod pokličkou. Z vývaru, octa, pepře a oleje umícháme vinaigrettu. Přidáme sušená rajčata. Zbývající citrónovou šťávu smícháme s majonézou, jogurtem, prolisovaným česnekem a pepřem. Vznikne tak druhý dip, který podáváme s uvařenými a okapanými artyčoky. |
Poznámka
Artyčoky jsou uvařené, když se listy dají snadno oddělit.