Recept

Jehněčí rajská polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28624

Ingredience

Jehněčí masový vývar
2 ks Bobkový list
60 g Celer - nať
3 ks Cibule
750 g Jehněčí krkovice
200 g Kosti hovězí morkové
200 g Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
200 g Pórek
0,5 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná
2 dl Víno bílé
3 stroužek Česnek
Jehněčí rajská polévka
1 ks Bobkový list
200 g Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr třtinový
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rajčata
0,5 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,148 kcal
Kilojoule 4 804kJ
10% Sacharidy 37 g
120% Tuky 90 g
30% Sodík 609 mg
72% Bílkoviny 41 g

Jehněčí rajská polévka postup přípravy receptu:

1

500 g rajčat omyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.

2

V hrnci si na másle zpěníme cibuli, pak k ní přidáme rajčata, prolisovaný česnek, sůl, hnědý cukr, několik jehliček rozmarýnu, promícháme a dusíme pod pokličkou přibližně 7-10 minut. Hrnec s rajčaty odstavíme, přilijeme 2 dl studeného jehněčího vývaru a tyčovým mixerem směs najemno rozmixujeme. Pak dolijeme 8 dl jehněčího vývaru, promícháme a dáme vařit s bobkovým listem a novým kořením. Polévku vaříme při mírné teplotě 10 minut, bobkový list s kořením vyjmeme z polévky a podáváme. Každou porci posypeme petrželovou natí.

3

Jehněčí masový vývar [28495]:

4

Omyté hovězí morkové kosti a jehněčí krkovičku dáme do většího hrnce a zalijeme vodou. Maso dáme vařit a když přijde k varu, teplotu zmírníme. Po 3-5 minutách maso vyjmeme, vodu slijeme a dáme ho znovu vařit s 1,5 litrem čisté vody. Přidáme očištěné omyté cibule, kterým necháme slupku a překrojíme je napůl. Ještě do vývaru přidáme 3 oloupané stroužky česneku, celý svazek petrželové a celerové natě, bobkový list, nové a černé koření. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme jen mírně probublávat. Tímto způsobem zůstane vývar čistý.

5

Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s květákem. Pórek pokrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky.

6

V pánvi na rozpuštěném másle pórek zpěníme.

7

Během vaření do vývaru přilijeme 2 dl bílého vína. Po 1 hodině vaření přidáme do vývaru květák s pórkem a zeleninu vaříme ještě 30-45 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru.

8

Vývar přecedíme do druhého hrnce, ochutíme solí, pepřem a můžeme ho podávat s nakrájenými plátky masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept