Recept

Rajská polévka s kapucínským hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28628
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Jehněčí masový vývar
2 ks Bobkový list
60 g Celer - nať
3 stroužek Česnek
3 ks Cibule
200 g Hrášek
750 g Jehněčí krkovice
200 g Kosti hovězí morkové
200 g Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
200 g Pórek
0,5 polévková lžíce Sůl
2 dl Víno bílé
1,5 l Voda pitná
Rajská polévka s kapucínským hráškem
2 ks Česnek
2 špetka Chilli koření mleté
2 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr třtinový
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata
1,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,305 kcal
Kilojoule 5 462kJ
13% Sacharidy 46 g
131% Tuky 99 g
36% Sodík 711 mg
77% Bílkoviny 43 g

Rajská polévka s kapucínským hráškem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. 400 g rajčat omyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Omyté tymiánové lístky pokrájíme nadrobno. Hrášek z konzervy scedíme.

2

V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rajčata, která osolíme, ochutíme pepřem, hnědým cukrem a chilli.

3

Podušenou směs dáme do mixeru a jemně ji rozmixujeme.

4

V hrnci přivedeme k varu 8 dl jehněčího vývaru s 2 dl bílého vína, přimícháme rozmixovanou směs a vaříme 5 minut. Přidáme scezený sterilovaný hrášek, bylinky, promícháme, dochutíme solí a podáváme.

5

Jehněčí masový vývar [28495]:

6

Omyté hovězí morkové kosti a jehněčí krkovičku dáme do většího hrnce a zalijeme vodou. Maso dáme vařit a když přijde k varu, teplotu zmírníme. Po 3-5 minutách maso vyjmeme, vodu slijeme a dáme znovu vařit s 1.5 litrem čisté vody. Přidáme očištěné, omyté cibule, kterým necháme slupku a překrojíme je napůl. Ještě do vývaru přidáme 3 oloupané stroužky česneku, celý svazek petrželové a celerové natě, bobkový list, nové a černé koření. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme jen mírně probublávat. Tímto způsobem zůstane vývar čistý.

7

Mezitím očistíme a omyjeme pórek s květákem. Pórek pokrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky.

8

V pánvi na rozpuštěném másle pórek zpěníme.

9

Během vaření do vývaru přilijeme 2 dl bílého vína. Po 1 hodině vaření přidáme do vývaru květák s pórkem a zeleninu vaříme ještě 30-45 minut. Když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru.

10

Vývar přecedíme do druhého hrnce, ochutíme solí, pepřem a můžeme podávat s nakrájenými plátky masa.

Poznámka

Nejlepší je použít kapucínský hrášek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept