Jednoduchý čokoládový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchý čokoládový dort
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28629 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
125 g | Cukr moučkový |
30 g | Kakao |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Margarín |
2 polévková lžíce | Marmeláda malinová |
3 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Olej slunečnicový |
145 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 108,9mg |
Draslík | 101,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Margarín, Marmeláda malinová, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduchý čokoládový dort postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Olejem vymastíme dvě formy o průměru cca 18 cm a vysypeme moukou. |
2 | Do mísy přesejeme mouku, kakao a kypřicí prášek. Přidáme cukr, vejce, změklý margarín a mléko a vyšleháme měkké, jemné těsto. Rozdělíme je do obou forem a rozetřeme. Pečeme cca 25 minut, dokud povrch nezpevní. Po vyjmutí necháme 10 min chladnout a poté korpusy vyklopíme. Necháme je vychladnout hladkou stranou nahoru na drátěné podložce. |
3 | Mezitím ušleháme ze smetany šlehačku. Jeden díl korpusu potřeme malinovou marmeládou a šlehačkou oba korpusy spojíme. Těsně před podáváním posypeme prosátým moučkovým cukrem. |