Krémový čokoládový tvarohový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémový čokoládový tvarohový dort
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28631 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
130 g | Čokoláda 70% kakao |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
25 g | Kakao |
55 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Sirup malinový |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
100 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
200 g | Tvaroh tučný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 82,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda 70% kakao, Kakao, Máslo čerstvé, Sirup malinový, Smetana 33% (šlehačka), Sušenky BeBe světlé jemné, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémový čokoládový tvarohový dort postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozpálíme na 180 st.C. Mezitím rozdrtíme v plastovém sáčku sušenky válečkem. |
2 | Máslo spolu se sirupem pozvolna za stálého míchání rozehřejeme, přidáme sušenky a směs nalijeme do dortové formy. Pečeme cca 15 min a poté necháme 20 min vychladnout. |
3 | 30 g čokolády nastrouháme na hobliny a odložíme. Tvaroh s cukrem ušleháme doměkka. 50 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Kakao rozmícháme se 2 lžícemi vařící vody, tuto pastu vmícháme do rozpuštěné čokolády. Přidáme tvarohovou hmotu a nakonec zbytek nastrouhané čokolády. |
4 | Z poloviny množství smetany ušleháme šlehačku. Přimícháme k těstu, přeneseme na korpus a necháme 2 h uležet v chladničce. Po vyjmutí potřeme zbytkem šlehačky, dozdobíme čokoládovými hoblinami a ihned podáváme. |
Poznámka
pečení 15 min+20 min chladnutí+2 h chlazení v lednici